7

CONTACT

54

INHOUD

Reviewsites;

de gewoonste zaak

van de wereld

Werkwijze /

Bovenstaande reviews zijn twee willekeurige reviews over één en hetzelfde, dure restaurant.

Twee reviews die u als potentiële klant een beeld geven. “Ga ik hier vanavond eten of niet”?

Het betreft in dit geval een prijzig restaurant. Wellicht dat u op basis van bovenstaande reviews twee keer nadenkt voordat u uw geld hier uitgeeft. Maar vrijwel alle overige recensies zijn positief.

U kunt hier waarschijnlijk met een gerust hart een reservering maken. Met vakanties werkt het niet anders. Voordat mensen besluiten te boeken, bezoeken ze massaal sites als Zoover.nl en Tripadvisor.nl.

 

We vinden het ook niet meer dan logisch dat deze keuze-informatie beschikbaar is. Een restaurant of vakantieadres waar nog geen review over geschreven is, wantrouwen we misschien wel enigszins. Maar waarom was dergelijke informatie  niet beschikbaar over zorginstellingen en zorgverleners? Gezondheid is immers ons grootste goed. Met dit in het achterhoofd is in 2009 ZorgkaartNederland ontstaan. ZorgkaartNederland wil zorgconsumenten helpen door het zorgaanbod in Nederland transparanter te maken. Dat was en is het doel van ZorgkaartNederland. Onafhankelijk en betrouwbaar. Van patiënten voor patiënten.

 

 

Vergelijkbare sites in het buitenland

Ook buiten Nederland is het fenomeen waarderingssite voor de zorg inmiddels gemeengoed.  Onderstaande opsomming geeft een goed beeld van het grote aanbod aan zorg gerelateerde waarderingssites in het buitenland.

 

www.iwantgreatcare.org
www.healthgrades.com

www.ukhospitalreviews.com

www.hospitalsrated.org

www.privatehealth.co.uk/reviews

hospitals.findthebest.co.uk

ratemds.com

vitals.com

medira.be